24 ноември  2017 г.

Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров и кметът Златко Живков представиха пред журналисти възможностите за подобряване на лечението в  отделението по ортопедия на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев”, благодарение на ново оборудване, закупено с целеви средства на община Монтана.

С парите са купени мобилен цифров графичен рентгенов апарат, който ще обслужва трудно подвижни пациенти във всички отделения, и ортопедична операционна маса със специални приставки за екстензия, осигуряваща възможност за снимки в реално време. На нея се извършват най-тежките операции.

В отделението по ортопедия и травматология годишно се лекуват по около 1500 пациенти, около 20 на сто от тях са с тежки травми. За миналата година са направени 265 тежки операции, които с новото оборудване вече ще са по-щадящи за пациентите, каза началникът  на отделението д-р Павел Цочев. Новата апаратура ще доведе до значително повишаване на качеството на лечение, категоричен бе директорът на клиниката д-р Тони Тодоров.

Стойността на инвестицията е 65 000 лева, отпуснати с две решения на Общинския съвет.

„През всичките тези години от 1999 година насам, когато общината беше мажоритарен собственик за разлика от сега, се стараем да подпомагаме дейността на болницата с ясното съзнание, че вършим това за хората на Монтана. 2017 година е особено добра за болницата. В момента МБАЛ-Монтана се управлява много ефективно. Днешният мениджърски екип е най-добрият за последните 18 години и доказателство за това е фактът, че нашата болница е една от трите в страната без дългове, а изпълнителният директор д-р Тони Тодоров е здравен мениджър номер 1 на годината”, каза кметът Живков.

Председателят на общинския съвет Иво Иванов дари икона на Христос на докторите в ортопедия, за да закриля тях и пациентите, а от името на жените общински съветници Милена Нончева подари драцена на сестрите в отделението.

« Назад