Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана д-р Тони Тодоров представи пред кмета Златко Живков и журналисти медицинска техника и оборудване, закупени със средства, предоставени от община Монтана за 2018 година.

Общинският съвет гласува и на няколко транша бяха отпуснати на болницата общо 50 хиляди лева, с които е доставена операционна лампа за 35 хиляди лева и клип-апликатор за спиране на кръвотечения от кръвоносни съдове за отделението по хирургия, и трансдюсер за доплерова диагностика на мозъчните съдове за отделението по неврология.

Управителят д-р Тодоров изрази благодарност от името на ръководството на областната болница към съветниците в ОбС-Монтана и кмета Зл. Живков за решенията, които вземат в полза на хората от цяла Северозападна България.

„Нашата болница е предпочитана от пациенти и извън област Монтана - от Враца, Видин, Белоградчик, Лом, Мездра и целия Северозапад. Тя е мястото, където хирургията, акушеро-гинекологичната и неонатологичната помощ са на много високо ниво. Благодарим на община Монтана, че винаги е откликвала за всичко, от което сме имали необходимост, включително и за снегопочистване и изкърпване на двора и улицата пред болницата“. Той подчерта, че МБАЛ-Монтана е единствената болница в региона Видин, Монтана, Враца, работеща на печалба, без просрочени задължения към кредитори и доставчици към деветсемечието на тази година.

         Кметът Живков заяви, че изпращаме година, в която благодарение на много добрия синхрон между местната власт и болничния мениджмънт сме показали отново, че не сме глухи и слепи за проблемите на хората. Той припомни, че освен отпуснатите пари от общинския бюджет, за МБАЛ-Монтана са осигурени още над 270 хиляди лева по проект за трансгранично сътрудничество между общините Монтана и Пирот.

« Назад