09 юни 2020

„МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД - Монтана е едно доказано във времето сигурно и надеждно лечебно заведение. Месеците на големи предизвикателства, породени от световната пандемия, затвърдиха значимостта на най-голямата болница в Северозападна България. Във времето на кризата с корона вируса, с нейното неочаквано и бързо развитие, МБАЛ-Монтана успя за кратко време да преустрои и адаптира дейността си, така че да поеме очакваната прогнозна вълна от инфектирани болни с ковид-19, която за щастие и най-вече благодарение на навреме взетите мерки ни подмина, но се наложи да приемаме пациенти от съседни области. Не се стигна до заразяване на медицински персонал в болницата, за което благодаря на всички, които имат отношение за този добър резултат“, заяви изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

В опашката на кризата въпреки финансовите загуби, които медицинското заведение търпи временно за това, че хронично болни отложиха лечението си на други заболявания, а също и заради преразхода на медикаменти и дезинфектанти, болницата се завръща към обичайния си ритъм. Управителят на болницата д-р Тодоров изрази надежда, че с помощта на Министерството на здравеопазването и НЗОК ще бъдат преодолени временно неблагоприятните резултати за това тримесечие. Той изказва благодарност на всички хора в област Монтана за разбирането и загрижеността в тази сложна ситуация, на дарителите за своевременната помощ към нуждите на болницата и на персонала на Инфекциозно отделение и цялата болница, който се справи и е готов да посрещне още по-непоколебимо следващи евентуални кризи.

По повод празника Свети Дух – 8 юни, д-р Тодоров поздравява своите колеги и семействата им, както и гражданите на Монтана и региона, с пожелание за здраве, нови професионални успехи и хубаво лято!

Нека всеки със своето призвание, на своя пост и длъжност работи с отговорност и отдаденост, за да има успех и удовлетворение, а нашият град Монтана – просперитет и напредък!

С пожелание за нови успехи, весел празник!

Д-р Тони Тодоров,

Изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД -Монтана

« Назад