Хирургът д-р Красимир Каменов и педиатърът д-р Диляна Колева са двамата лекари от МБАЛ “ Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана, номинирани от Българския лекарски съюз за “Лекар на годината 2020”.

Д-р Красимир Каменов е завеждащ хирургическото отделение на МБАЛ-Монтана и зам.-председател на Съвета на директорите в най-голямата областна болница в Северозапада. Той е специалист по обща и по гръдна хирургия, има квалификация по лапароскопска, жлъчно-чернодробна и дуодено-панкреатична хирургия. Отделението по хирургия на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД, гр. Монтана е с ІІ ниво на компетентност. Извършва пълния обем хирургична дейност/диагностична, терапевтична, оперативна/ в областта на общата, детската; съдовата и гръдна хирургия. С дългогодишна история и безспорен авторитет, вече повече от 30 години функционира като Клинична база за следдипломна квалификация и акредитирана база за практическо обучение на специализанти. С усилията на настоящото ръководство, част от което е и д-р Каменов, както и на изпълнителния директор д-р Тони Тодоров, също хирург, операционният блок на отделението е изцяло обновен и модернизиран, съставен от четири кондиционирани операционни зали. На разположение на отделението са 55 легла в 12 стаи с отлични хигиенни условия. Работи по договор с НЗОК като извършва диагностика и лечение по 43 клинични пътеки.

Номинираната за “Лекар на годината на Монтана” от БЛС д-р Диляна Колева е единственият детски кардиолог в областта, част от екипа на отделението по педиатрия на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана. Взема специалност детска кардиология през 2015г.  Има свидетелство за Ехокардиография в детската възраст - фундаментално ниво, трансторакална ехокардиография, пулсов, континуален и цветен доплер. В момента специализира детски болести тук в отделението, което е акредитирана база за практическо обучение на специализанти. Отделението по педиатрия на МБАЛ-Монтана е от ІІІ ниво на компетентност. Извършва диагностика и лечение на пациенти на възраст до 18 години с остри и хронични обострени заболявания. Отделението бе реновирано, постоянно се модернизира апаратурата и така престоят на най-малките ни пациенти е значително по-приятен. По договор с НЗОК се извършва диагностика и лечение по 21 клинични пътеки на остри и хронични обострени заболявания, интензивно лечение, ехографски диагностични процедури, ЕКГ и спирометрии.

Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров от името на ръководството и на всички колеги  ги поздравява за полученото високо морално признание и им пожелава да продължават все с такава отдаденост и висок професионализъм да работят в името на своите пациенти и авторитета на болницата.

« Назад