17 ноември 2020

Шест стажант-медицински сестри ще подсилят медицинските екипи  в Инфекциозно отделение и отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана.

От понеделник, 16 ноември, те вече са включени активно в графиците на двете отделенията, които поемат пациентите с коронавирусна инфекция. Назначени са на трудови договори и ще работят срещу договореното заплащане на длъжност като болногледачи, каза изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров.

Д-р Тодоров изказва гореща благодарност за съпричастността на стажантите, които се включват на помощ в борбата с ковид-19.  Той отново отправи призив, че се търсят и доброволци, които да изпълняват възложени им задачи без заплащане  в двете отделения.

В МБАЛ - Монтана леглата предназначени за лечение на инфектирани с ковид-19 вече достигнаха 91 броя, плюс 3 реанимационни, като 41 легла има в инфекциозно отделение и още 50 легла в отделението по пневмология и фтизиатрия,  съобщи управителят на болницата д-р Тодоров.

« Назад