30.12.2020

В рамките на три дни от 29-ти до 31 декември 2020 г. ще  премине първата фаза на ваксиниране в МБАЛ-Монтана.
“Направена е организация и ваксинирането върви по предварително изготвен график, като започна веднага след доставката на първите разпределени дози за нашата болница. Те са предназначени за 45 лекари и медицински специалисти. Създаден е специално имунизационен кабинет със самостоятелен вход в корпуса на отделението по фтизиатрия, за да няма никакво смесване с други потоци от хора, каза изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.
На снимката е д-р Рени Славкова, която е специалист епидемиолог в Спешно отделение на МБАЛ-Монтана. След като се ваксинира, тя сподели, че е щастлива за това, че се е опазила здрава до момента и се имунизира преди да се разболее. Според нея ваксинирането е решението за всички, които работят на първа линия.
Д-р  Лора Господинова от инфекциозно отделение извършва преглед преди да се пристъпи към ваксиниране. Той включва измерване на кръвно налягане и температура, снемане на анамнеза за алергични и автоимунни заболявания, които не са в ремисия. Преди това процедурата стартира с подписване на информирано съгласие.
На всеки ваксиниран се издава регистрационен талон, който се регистрира в електронната национална система за имунизация срещу ковид-19. След 21 дни ваксинираните сега ще получат втора доза, която е осигурена.

« Назад