12 май 2021 г.

По повод Международния ден на медицинските сестри - 12 май  бяха наградени с грамота специалистите по здравни грижи в отделенията на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана.

Решението за първи път тази година наградите да са за всички отделения е на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи/ БАПЗД/ и е във връзка с невероятните усилия и отговорна работа на медицинските сестри в усложнената пандемична обстановка заради ковид-19.

Със специален плакет бяха наградени три отделения - по инфекциозни болести, по пневмология и фтизиатрия и по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Монтана, които изнесоха най-голямата тежест в битката срещу вируса.

 Наградите бяха връчени на церемония в конферентната зала на болницата от председетеля на Регионалната колегия на Асоциацията Татяна Славкова, изпълнителния директор д-р Тони Тодоров и старшата  сестра Трифонова.

“Пожелавам ви да не изгубите усещането си за уникалност, да продължите с грижи, внимание и състрадание в екип с лекарите да помагате на болните” - се казва в поздравителния адрес от Асоциацията.

Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров заяви, че ръководството на МБАЛ-Монтана дълбоко цени усилията на всички отделения, които се сблъскаха с ковид-19, направиха организация и се справиха безупречно с неочакваното предизвикателство. “Благодаря ви, че работихте добре и много отговорно” - поднесе поздрави д-р Тодоров.

В отговор на неговите пожелания от името на Инфекциозно отделение старшата сестра му благодари, че като директор е осигурил своевременно всички необходими предпазни средства и допълнителни възнаграждения заради пандемията.

 

« Назад