13 април 2023 г.

Министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Асен Меджидиев направи посещение на областната болница в Монтана.

Изпълнителният директор на най-голямото лечебно заведение в Северозападна България д-р Тони Тодоров беше домакин на събитието и заедно с министър Меджидиев и кмета Златко Живков официално прерязаха лентата и дадоха старт на работата на модерен рентген в отделението по пулмология и фтизиатрия. Тържествено освещаване на новата придобивка направи отец Николай. На Велики Четвъртък и в навечерието на най-големия за християните празник Възкресение Господне /Великден/ той пожела на всички лекари, медицински специалисти и гости здраве и благоденствие! В словото си отецът подчерта, че със своята работа и отдаденост медиците са като светците, които почита църквата ни.

За закупуването на този последен клас дигитален графичен рентгенов апарат Министерството на здравеопазването е отпуснало на нашата болница 360 хиляди лева.

Изпълнителният директор д-р Тодоров благодари на министерството за реализирания проект и за добрия диалог и сътрудничество. Министърът в словото си не спести похвалите си към ръководството на МБАЛ, като подчерта нееднократно, че болницата е в много добро финансово здраве, без задължения и проблеми. Кметът Живков като представител на миноритарните акционери в здравното заведение, изрази удовлетворение от сътрудничеството на общините със служебното правителство по отношение на здравеопазването и в доста други сфери.

Въпреки че си пожела най-сетне България да има редовен кабинет, министър Меджидиев заяви ясно ангажимента си до края на служебния си мандат да успее да реализира решение на МЗ да отпусне капиталови средства за закупуването на видео-фиброгастроскоп за отделението по хирургия, както и да има напредък по идеята за изграждане на хеликоптерна площадка за спешна въздушна медицинска помощ в Монтана. Предстои МБАЛ-Монтана да направи задание за обществена поръчка за изграждане на хеликоптерна площадка, която ще бъде финансирана със средства от Министерството на здравеопазването. В министерството има вече много желаещи за така наречените въздушни линейки. Следващата седмица стартират обученията на медици, които ще работят с тях, съобщи в Монтана здравният министър.

 

« Назад