Здравният министър Десислава Атанасова и д-р ТодоровНад 330 000 лева инвестира болницата в Монтана в ремонт на две отделения. На откриването присъстваха здравния министър, депутати от ГЕРБ Монтана, областния управител.
Здравният министър Десислава Атанасова и изпълнителният директор на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” д-р Цветан Тодоров прерязаха лентата на обновените отделения по неонатология и гинекология в монтанската болница. “Световно известни икономисти смятат, че във време на криза правилното решение са инвестициите. Именно това правим в нашата болница. При спазване на строга финансова дисциплина ние инвестираме в кадри, апаратура и подобряваме материално – техническата база. Инвестицията в ремонта е в размер на над 330 000 лева. Средствата са заделени от собствените финанси. Обновени отделения в монтанската болница.Благодаря за помощта на г-жа Искра Фидосова и на политическа партия ГЕРБ за съдействието, което оказват на болницата в Монтана, сподели изпълнителният директор на МБАЛ – Монтана д-р Цветан Тодоров. Здравният министър Десислава Атанасова остана очарована от добрите условия на работа в двете отделения. “Отделенията са отлично оборудвани. Пожелавам повече здрави бебета на екипите”, каза министър Атанасова.
В обновеното отделение по акушерство и гинекология се оказва родилна помощ и се извършва диагностична и лечебна дейност в областта на гинекологията и патологията на бременността, чрез конвенционални и съвременни лапароскопски оперативни методи. 1978 жени са лекувани там през миналата година. Само за първите 9 месеца на тази година дамите, потърсили помощта на лекарите в отделението са 1 600. През последните години в монтанската Здравният министър открива ремонтирани оделения в болницата в Монтанаболница се раждат все повече бебета, показва статистиката. През 2010 и 2011 в ръцете на акушерките и докторите са проплакали средно по 730 момиченца и момченца. От януари до края на септември  в монтанското родилно на бял свят са се появили  574 бебета. В отделението по неонатология се лекуват и бебета от цялата Видинска област и Лом.  Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Стамен Илиев” е най-голямото лечебно заведение в Северозападна България. Разполага с 400 легла, разпределени в 18 клинични отделения. Средногодишно през лечебното заведение преминават около 20 000 пациенти. За поредна година болницата е с положителен финансов резултат без просрочени задължения.
“Болницата в Монтана е сред областните здравни заведения, който са финансово стабилни. Докато други трупат дългове тук се реинвестира”, каза още здравният министър Десислава Атанасова.

 

« Назад