Електрическо родилно легло, по последните стандарти в акушер-гинекологията, дари „Ротари клуб” на болницата в Монтана.
Дарението е част от инициативите на ротарианците, които в национален план през тази година са фокусирани върху грижата за майчиното и детско здраве.
Новото родилно легло е многофункционално, освен за раждане в зала то може да бъде използвано за транспортиране и реанимация на родилки, обясни завеждащият АГ- отделение в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” д-р Захари Николов. То ще повиши качеството на медицинската помощ и комфорта на пациентките, ще направи Монтана още по-предпочитано място, където бъдещите майки да дарят живот, убеден е д-р Николов.
През последните години все повече жени от цяла Северозападна България избират да родят в монтанската болница, поради което броят на новородените тук бебета се задържа около 700 годишно, въпреки изразената демографска криза в региона като цяло.  
Президентът на „Ротари клуб” – Монтана Цветан Станев обясни, че са имали голяма слука да намерят тази полезна придобивка с много голяма отстъпка от цената, като за него са платени около 4000 лв,, вместо 9 хиляди лева, колкото е реалната цена на ново родилно легло.
Днес г-н Станев, заедно с вицепрезидента Цв. Цветков, който е управител на фирма „Май”, и директорката на областната библиотека Анелия Иванова, която е секретар на „Ротари клуб”-Монтана,  посетиха болницата и обявиха официално дарението за АГ – отделението.
Това няма да е единственото дарение на „Ротари” за болницата ни през тази година. По време на коледния бал, а и през цялата година набраните средства ще бъдат насочени към каузи под мотото „Да дарим децата на Монтана”, каза г-н Цветан Станев. Той е президент на „Ротари”- Монтана през ротарианската година от 1 юли 2014-та до 31 юни 2015 г., а след него президентския пост ще поеме д-р Тони Тодоров, изпълнителният директор на МБАЛ –Монтана.
 

« Назад