Български студенти събраха пари за неонатологичното отделение в монтанската болницаБългарски студенти събраха пари за неонатологичното отделение в монтанската болница, работейки като улични музиканти, и ги дариха в Деня на родилната помощ – Бабинден. Младежите свирели по улиците на Франкфурт и за по-малко от месец събрали 330 лева.
22-годишният Никола е студент по „американистика” и „музика” в „Гьоте институт”. Той е част от групата улични музиканти, посветили малкото си свободно време на благотворителната кауза.
„Аз свирех на китара. Останалите хора от екипа ми държаха едни плакати, на които пишеше, че парите, които събираме, са за благотворителност. Беше доста вълнуващо”, каза днес той при връчването на дарението.
„Повечето дарения на неонатологичното отделение са на далеч по-голяма стойност и са предимно на апаратура. Толкова мило дарение обаче досега не се е случвало. Тия пари децата винаги можеха да ги изхарчат, било то за ски курорти, било то за един хубав купон, но те решиха да ги дарят на други деца. Това много ни трогна.”, каза завеждащата отделението д-р Антоанета Блажева.
Парите на студентите ще се използват за олекотени завивки, биберони и консумативи. Те са изключително необходими след бума на близнаците, родени в Монтанската болница през миналата година.

« Назад