Доктор Тони ТодоровБолницата в Монтана приключи годината без просрочени задължения и на печалба, в график се изплащат и възнагражденията на лекарите и медицинския персонал, отчете изпълнителният директор д-р Тони Тодоров на първата си среща с журналисти за 2015 г.

„Когато поех поста в средата на годината, заварих просрочени задължения към кредитори за над 700 хиляди лева, които постепенно преодоляхме. Поемаме все повече от тежките случаи от цяла Северозападна България, което повишава обема на работа, но независимо от наличните месечни лимити здравната каса ни е изплатила цялата извършена дейност след направените проверки. Ограничихме и страничните разходи, без това да води до влошаване на качеството на медицински грижи за болните.”, каза д-р Тодоров.

Като успех ръководството отчита, че дори и в трудните месеци, когато доплащането от касата се бавеше с месеци, болницата е останала финансово стабилна, работила е  при обичайния си ритъм, не е връщала пациенти и не е въвеждала листа на чакащи.  Доставките на медикаменти и храна също са били редовни, въпреки известно забавяне на плащанията към контрагентите по договорите, за което д-р Тодоров им изказва благодарност.  

Със собствени средства е направен основен ремонт на отделението по пулмология, сменена е дограмата, поставени са окачени тавани, подменена е цялата леглова база в отделението и интензивния сектор към него, ремонтирани са лекарският кабинет и стаите за отдих.

Освежаващ ремонт е направен на ортопедично отделение, с подмяна на мебелировката в манипулационната, административното помещение и стаите за отдих. В спешно отделение са подменени врати, направено е частично оборудване и е поставено антибактериално покритие по стени и подове.

На 20 януари стартира основният ремонт на Инфекциозно отделение  и на родилния сектор, за които МЗ отпусна целево 201 хиляди лева. Обществената поръчка вече е приключила.

Както знаете, договорът беше подписан през декември при посещението на министър Петър Москов в Монтана. 

« Назад