Ротари клуб” в Монтана дари оборудване на неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Със събрани средства на ротарианците са закупени реанимационна маса за новородени и родилно легло. Те вече са монтирани в родилното отделение. Стойността им е 15 000 лв.

„Това е изключителна придобивка за първичната реанимация на новородените”, каза завеждащият родилно отделение д-р Захари Николов. Специалните легла ще се ползват в първите минути след появяването на бебетата, те затоплят, осигуряват кислород, имат и монитор за проследяване на жизнените показатели.

Средствата, които местният Ротари клуб дари, са събрани на коледния бал на организацията, както и от членски внос. Предоставени са на болницата, защото организацията тази година работи за подобряване на майчиното и детско здравеопазване, каза председателят на клуба Цветан Станев.

На официалното събитие по предаване на дарението присъстваха още бизнес дамата Мая Петрова и кметът на Монтана Златко Живков, който също е член на „Ротари” - Монтана.

Общината също ще помогне на болницата. В бюджета са предвидени 30 000 лева за здравното заведение. „Ще помогнем и в подобряване инфрастуктурата в района, ще бъдат подменени уличните лампи в района, ще бъдат почистени и ремонтирани тротоарите на ул. „Сирма войвода”, каза кметът Зл. Живков.

« Назад