Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров и заместник - министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков откриха обновените след основен ремонт две отделения на болницата в Монтана. През декември бяха отпуснати 201 хиляди лева от инвестиционната програма на министерството за реновиране на родилен сектор и инфекциозното отделение в областния град.

Отец Николай отслужи тържествен водосвет и поръси за здраве грейналите в пастелни багри обновени отделения. Не случайно днес започваме именно от родилен сектор, където започва животът на близо 700 нови граждани на Монтана всяка година, каза д-р Тодоров. Той изказа благодарност на министерството за отпуснатите целеви средства, на община Монтана за съдействието, на фирмата-изпълнител на ремонта и на целия екип от МБАЛ, участвал в работата.

„Много приятно съм изненадан от предсрочното и качествено извършване на ремонта. Благодаря на ръководството на болницата и на изпълнителния директор д-р Тодоров за добрата работа. В един труден момент, в който погледите на обществеността са критично насочени към работата на родилните отделения в страната, е радостно, че хората тук вече имат едно прекрасно родилно отделение”, заяви зам.-министър Шарков.

Той припомни, че приоритет в капиталовите разходи на министерството през тази година е насочване на средства преимуществено към майчиното и детско здравеопазване и там, където е необходимо, за интензивните грижи.

Ръководството на МБАЛ - Монтана е подготвило искане до Министерството на здравеопазването за закупуване на нова апаратура на стойност 335 хиляди лева, голяма част от която именно за реанимация.

Най-належащо е да закупим ехокардиограф за интензивния сектор на кардиологията, обдишващ апарат за реанимация, ЕКГ – апарати. 205 000 лева още са нужни за пълен ремонт на отделението по физиотерапия, което е единственото нереконструирано в областната болница, каза изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на зам. - министъра и на директора на болницата за това, че още две отделения ще бъдат на висотата на очакванията на хората не само от общината, а и от областта.

« Назад