МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

“Д-Р СТАМЕН ИЛИЕВ” АД    ГР. МОНТАНА

На основание чл. 15, ал.2 от ПРУПДТДДУК,  във връзка с Решение № Р-32 от 04.11.2019г. на Изпълнителния директор и Решение от Протокол №63 от 08.10.2019 г. на Съвета на директорите на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД – гр.Монтана,

О Б Я В Я В А

Търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част от помещението от болничната пералня  на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД  гр.Монтана – 119.5 кв.м., находящи се на партерен етаж на централен корпус в Блок 6, с адрес: гр.Монтана, ул. «Сирма войвода» № 4,

 при следните условия:

  1. Предназначение на обекта: за извършване на ...

23.10.2019г

Бизнесменът Найден Найденов, собственик и управител на фирма „Металстрой инженеринг - 95“ ЕООД, направи дарение на отделението по кардиология в областната болница. Той дари и монтира метален парапет по протежение на целия коридор на отделението по кардиология. Тръбното съоръжение е необходимо за придвижването на пациенти с намалена двигателна активност вследствие на заболяванията им и напреднала възраст.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД  и лично изпълнителният директор д-р Тони Тодоров изказва специална благодарност за жеста на г-н Найденов, който нееднократно е подпомагал с дарения болницата.

Фирма „Металстрой инженеринг – 95“ ЕООД предлага всички дейности от проектирането на метални конструкции до пускането на сградата в експлоатация – производство, монтаж на стоманени конструкции и сгради, монтаж на фасадни и покривни обшивки, строителство по готов проект на клиента и продажба на строителни материали.

Прочети още...

Уважаеми колеги,

Поздравявам Ви по случай 19 октомври – Деня на Българския лекар и празника на Свети Иван Рилски Чудотворец.

От сърце Ви желая крепко здраве, щастие и продължавайте със същата неизчерпаема сила и професионализъм да се грижите за здравето и живота на хората.

Вие сте се отдали на една благородна мисия. Мисия, за която инвестирате много  от личното си време, дързост, разум и желание, за да се грижите за здравето на Вашите пациенти.

Бъдете здрави и не спирайте да дарявате надежда на онези, които истински имат нужда от Вас. Нека дните Ви бъдат изпълнени със спокойствие, удовлетворение и радост!      

 

Д-р Тодор Тодоров

Изпълнителен директор

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“- АД гр. Монтана

Международен ден на  Анестезиолога

Уважаеми колеги,

На 16 октомври се отбелязва Международния ден на

Анестезиолога  и по този повод искам да Ви поздравя и

честитя празника на изключително професионалния

екип от анестезиолози, работещи в

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД гр. Монтана.

Пожелавам на целия екип лични и професионални успехи, здраве,

семейно щастие и любов!

Д-р Тодор Тодоров

Изпълнителен директор

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев”АД, гр. Монтана

 

15.10.2019г.

По целева програма на Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана.

11 броя техника от последно поколение подменя част от досегашната апаратура, допълва и подобрява възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури, с неврологични проблеми и с болки в костната и мускулната система с различен произход.

За първи път и в Монтана вече има стационарен комбиниран физиотерапевтичен апарат за електротерапия, ултразвук и вакуумтерапия, както и мобилен такъв. Те са от...

13.09.2019г.

Първата кампания „Седмица на отворените врати“ за превенция на туберкулозата след изтеглянето на Глобалния фонд за лечение на туберкулозата поради приключването на 10-годишната програма за България, ще се проведе от 16 до 20 септември в МБАЛ-Монтана.

Кампанията ще бъде финансирана изцяло вече от бюджета на областната болница. В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на опасното инфекциозно заболяване МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ ще покрива разходите за труд и консумативи – анкети, физикален преглед, манту и рентгенография на преминалите през кабинета, както и последващото лечение на болните.

„Фондът си отиде, но заболяването не си е отишло. През последните две седмици сме приели 5 нови пациенти, 4-ма от които в тежка форма с директно бацилоотделяне“, съобщи....

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО  ЛЕЧЕНИЕ “ Д-Р СТАМЕН ИЛИЕВ  “ – АД   ГР. МОНТАНА

           На основание  чл.90 и  чл.91 от Кодекса на труда, във връзка с чл.68, ал.6 и 7 от Закона за лечебните заведения и Заповед № 3-353/02.09.2019г на Изпълнителен директор на болницата обявява конкурс за длъжностите:

 

І.Обявявам конкурс за длъжностите:

І.І. Началник отделение:  

1.Началник отделение  мултипрофилно спешно отделение;

2. Началник отделение по нервни болести;

3.Началник отделение по пневмология и фтизиатрия;

4.Началник отделение по хирургия;

5.Началник отделение по психиатрия;

6.Началник отделение по неонатология;

7.Началник микробиологична лаборатория;

8.Началник клинична лаборатория;

9.Началник отделение по образна диагностика;

10.Началник лаборатория по трансфузионна хематология;

11.Началник отделение съдебна медицина;

12.Началник отделение по обща и клинична патология;

13.Началник отделение по диализно лечение;

14.Началник отделение по инфекциозни болести;

15.Началник отделение по очни болести;

16.Началник отделение ушно-носно-гърлени болести;

17.Началник отделение по урология.

                      

І.2.Главна медицинска сестра.

І.2.3 Старши медицински сестри/акшерки:

1.Старши рентгенов лаборант ООД

2.Старша медицинска сестра отделение по психиатрия

            3.Старша медицинска сестра отделение по ортопедия и травматология;

4.Старша медицинска сестра мултипрофилно спешно отделение;

5.Старша акушерка  отделение по акушерство и гинекология;

6.Старша медицинска сестра отделение по кардиология.

в МБАЛ “Д-р Ст. Илиев” АД гр.Монтана при следните условия:


ІІ. Начин на провеждане на конкурса .....

17юли 2019 г.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Монтана д-р Тони Тодоров показа пред кмета на община Монтана Златко Живков, председателя на Общинския съвет инж. Иво Иванов, общински съветници и журналисти медицинска техника и оборудване, закупени с финансови средства от бюджета на община Монтана.

Операционна маса от последно поколение, пациентски монитор и видеоларингоскоп за отделението по хирургия, две високотехнологични легла за отделението по реанимация осигури за болницата местната власт в Монтана. Със средства от общинската хазна е направен и ремонтът на отделението по ортопедия. Одобрените от Общинския съвет и заложени в бюджета за тази година средства за болницата са в размер на 60 хиляди лева.

„Болницата е търговско дружество и общината не е длъжна да й помага, но всяка година съветниците и кметът Живков заделят средства за ново оборудване. Така лечебното ни заведение е все по-конкурентно, то стана стожер на ...

03 юли 2019 г

Близки на пострадалите при тежката катастрофа край с. Долна Вереница дариха икона в израз на своята благодарност към лекарите и ръководството на МБАЛ-Монтана за положените грижи при лечението на ранените в трагичния инцидент на пътя, в който на място загуби живота си мъж, а въпреки непрестанните и всеотдайни грижи на медиците си отиде и 10-годишно дете. Други две деца и баба им бяха спасени.

Върху дарената икона на Свети Димитър са поставили надпис: „Нека Бог да пази лекарите и всички екипи на МБАЛ-Монтана. С благодарност от Марти!!!“

Иконата ще бъде поставена в параклиса на болницата.

 

 

 

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22