МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – АД, гр. Монтана търси да назначи:

Двама лекари с  придобита специалност - Кардиология

или двама лекари 

За контакти: 0884 879 163 - Св. Миланова

07.01.2021

В два поредни дни - 6 и 7 януари - Йордановден и Ивановден - “Шел-България” предостави безплатно топъл обяд за медиците на първа линия в борбата с ковид-19 в МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД -Монтана.
“Правим този жест в знак на признателност за труда ви. Вие предавате добро на хората всеки ден. Затова ви изпращаме нещо от сърце. Надяваме се да стопли деня ви и да ви зареди”, казват от ръководството на петролната компания.
Общо по 91 лекари, медицински сестри, лаборанти, акушерки, санитари, между които и именици,  получиха порцията с топъл обяд, която включва салата, сандвич, десерт и бутилка минерална вода от 500 мл.
От своя страна изпълнителният директор на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД-Монтана д-р Тони Тодоров  поднася най-искрена и топла благодарност за изразената признателност от страна на “Шел-България” и дарителския жест, който зарадва медиците, които се грижат за живота и здравето на пациентите и по време на тези тачени и обичани зимни празници.

 

30.12.2020

В рамките на три дни от 29-ти до 31 декември 2020 г. ще  премине първата фаза на ваксиниране в МБАЛ-Монтана.
“Направена е организация и ваксинирането върви по предварително изготвен график, като започна веднага след доставката на първите разпределени дози за нашата болница. Те са предназначени за 45 лекари и медицински специалисти. Създаден е специално имунизационен кабинет със самостоятелен вход в корпуса на отделението по фтизиатрия, за да няма никакво смесване с други потоци от хора, каза изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.
На снимката е д-р Рени Славкова, която е специалист епидемиолог в Спешно отделение на МБАЛ-Монтана. След като се ваксинира, тя сподели, че е щастлива за това, че се е опазила здрава до момента и се имунизира преди да се разболее. Според нея ваксинирането е решението за всички, които работят на първа линия.
Д-р  Лора Господинова от инфекциозно отделение извършва преглед преди да се пристъпи към ваксиниране. Той включва измерване на кръвно налягане и температура, снемане на анамнеза за алергични и автоимунни заболявания, които не са в ремисия.  Преди това процедурата стартира с подписване на информирано съгласие.
На всеки ваксиниран се издава регистрационен талон, който се регистрира в електронната национална система за имунизация срещу ковид-19. След 21 дни ваксинираните сега ще получат втора доза, която е осигурена.

24.12.2020

Местната верига супермаркети “Жизел” изненада с коледен жест на признателност медиците и медицинския персонал от дневна смяна в областната болница на 23 декември.

Общо 217 лекари, медицински сестри, лаборанти, акушерки, санитари на дежурство в този ден получиха подаръчни кутии с провизии и поздравление от ръководството на супермаркети “Жизел”. Пакетите включват шоколадови бонбони, метална кутия с бисквити, луканка, ядки, цитрусови плодове, шампанско и играчки за елха от шоколад.Към подаръците са отправени топли и емоционални думи на признателност към медиците, които изнасят тежестта в битката с тази пандемия, белязала годината.
“С надежда да ви усмихнем в тези тежки времена, ви поднасяме...

18.12.2020 г.

Лабораторията за PCR тестове за ковид-19 в МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана вече е официално лицензирана. Сертификатът за работата й е издаден със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

От 21 декември започва обработването на първите взети проби. Лабораторията е с капацитет 48 броя проби на едно зареждане.

PSR-оборудването е обособено в самостоятелен кабинет към микробиологичната лаборатория, която се помещава в пневмофтизиатричния корпус. Тя ще обслужва пациенти на болницата  и граждани от област Монтана. Завеждащ на лабораторията е д-р Виолета Василева.

До края на годината за тестовете в лабораторията ще се заплащат 75 лв. плюс такса за вземане на пробата. След сключването на договор с НЗОК изследването ще бъде безплатно срещу издадено направление от личен лекар. Желаещите сами да проверят статуса си без направление и занапред ще продължат да си заплащат за теста, уточни изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – АД, гр. Монтана търси да назначи:
Фармацевт или помощник фармацевт
За контакти: 0884 879 163 - Св. Миланова

25.11.2020 г.

Триажен ковид-кабинет с възможност за бърз антигенен тест функционира от днес, 25 ноември, в МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана.

Кабинетът се намира във фоайето на административната сграда на областната болница.

В триажния кабинет граждани от област Монтана със симптоми на коронавирусна инфекция ще получават консултация от лекар и по негова преценка ще им бъде направен бърз антигенен тест, който дава резултати до 30 минути.

Ако тестът е положителен, след преценка на цялостното общо състояние и клинична картина лекарят ще насочва пациентите съответно за настаняване за болнично лечение или ще им даде предписание за домашно лечение и наблюдение от личния лекар.

Кабинетът е с работно време в делнични дни от 8 до 16 часа, а в събота от 8 до 12 часа.

18.11.2020 г.

МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД, със съдействието на община Монтана създава своя собствена PSR-лаборатория, съобщи изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров.

Доставено е цялото необходимо оборудване, но все още се очаква издаването на лиценз от Министерството на здравеопазването, за да заработи.

PSR-лабораторията се намира в микробиологичната лаборатория, която се помещава в пневмофтизиатричния корпус.

Лабораторията е с капацитет 48 броя проби на едно зареждане. Ще се използва за бърза диагностика на новоприети пациенти и на такива със съмнения за развиване на симптоми на ковид-19 от лежащо болните.

Лабораторията ще е достъпна срещу заплащане и за всички, които биха искали да проверят своя статус относно евентуално носителство на коронавирусна инфекция, уточни д-р Тодоров.

17 ноември 2020

Шест стажант-медицински сестри ще подсилят медицинските екипи  в Инфекциозно отделение и отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД в Монтана.
От понеделник, 16 ноември, те вече са включени активно в графиците на двете отделенията, които поемат пациентите с коронавирусна инфекция. Назначени са на трудови договори и ще работят срещу договореното заплащане на длъжност като болногледачи, каза изпълнителният директор на областната болница д-р Тони Тодоров.
Д-р Тодоров изказва гореща благодарност за съпричастността на стажантите, които се включват на помощ в борбата с ковид-19.  Той отново отправи....

На основание чл.90 и чл.91 от Кодекса на труда, във връзка с  чл.17, ал.3 от Наредба № 1 от 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.54 от 16 юни 2020г. за придобиване на специалност в системата на Здравеопазването „МБАЛ „д-р Ст. Илиев”- АД – гр.Монтана

1.ОБЯВЯВА КОНКУРС за следните  длъжности:

- Лекар, специализант по анестезиология и интензивно лечение-1;

- Лекар, специализант по акушерство и гинекология-1;

- Лекар, специализант по кардиология-1;

- Лекар, специализант по нервни болести-1;

- Лекар, специализант по педиатрия-1.

 

 2. Изисквания за длъжността: придобита ....

Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26