Бойко Борисов откри ремонтираната болница в МонтанаПремиерът Бойко Борисов откри трите обновени корпуса на Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Стамен Илиев” в Монтана. За ремонта са изразходвани един милион и 600 хиляди лева.

Извършено е саниране на трите корпуса на лечебното заведение, подменена е дограмата, ремонтирани са покривите. За ремонта е изтеглен кредит от 1 милион и 300 хиляди лева от Фонд "Енергийна ефективност", а останалото е дофинансиране от болницата.

“Парите ще бъдат възстановени за 5 години от спестените средства за отопление. Благодаря на г-н Бойко Борисов, на депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова и Димитър Аврамов за това, че помогнаха болницата да придобие този европейски вид”, сподели изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Цветан Тодоров.

Свещениците извършиха тържествен водосвет, а премиерът Бойко Борисов преряза лентата на обновената болница в Монтана. “Много още може да се направи за този регион. В условията на криза цели държави се разпадат и се чудят дали да фалират напълно или частично, а ние успяваме навсякъде в страната да сложим по малко”, каза министър-председателят. „Правителството е фокусирало усилията си в Северозапада. Инвестициите, които в момента са насочени към региона, са 55 000 000 лева. С тях се строят пътища, инвестираме в социална, образователна и здравна инфраструктура”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Попова.

“Благодарение на г-н Борисов и държавата ние имаме една обновена и модерна болница. Лечебното заведение обслужва пациенти и от съседните области Враца и Монтана, тук работят отлични специалисти”, сподели депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова.

Болницата в Монтана няма просрочени задължения към лекари, персонал и доставчици. Лечебното заведение работи по 211 клинични пътеки и приема пациенти от цяла Северозападна България. Тук работят и медици от съседните градове. Още 8 600 000 лева очаква болницата в Монтана от регионалното министерство. Парите са за високотехнологично медицинско оборудване и превръщането й в център за ранно диагностициране на онкологични заболявания, което ще позволи увеличаване обема на работа.

« Назад