Моля, носете с Вас  лични документи (лична карта), всички изследвания, направени на Вас по повод заболяването, заради което постъпвате в болница, както и епикризи за предишни Ваши заболявания, рентгенови снимки, фишове от лабораторни изследвания, приеманите от Вас лекарства. Ако вземате лекарства, покажете ги на сестрата в отделението или на приемащия Ви лекар. Носете връхни дрехи (жилетка), халат (пеньоар), гребен (четка за коса), носни кърпи, нощница (пижама), самобръсначка, пантофи (чехли), сапун, хавлия и малка кърпа, паста и четка за зъби, чаша за вода и чай, вилица и лъжица. Донесете си бележник с адресите и телефонните номера на Ваши роднини и приятели, с които можем да контактуваме, които е желателно да посочите на приемащия Ви лекар.

Ако можете и искате, донесете си книги, пособия за писане, хартия и други такива.

Във всяка болнична стая има телевизор, който е желателно да се използва без да нарушава почивката и лечението на останалите пациенти.

Моля, уведомете при постъпване в отделението медицинския персонал, ако вземате някакви медикаменти (лекарства); имате алергия към медикаменти или храни; нуждаете се от медицински удостоверения; докато сте в болницата, използвате Вашата електрическа самобръсначка или друго ел. средство; постъпили сте на лечение, а близките Ви не знаят.

Какво не трябва да носите: алкохол, голямо количество дрехи (гардеробното пространство в отделенията е ограничено), като е желателно да не оставяте повече от един комплект цивилни дрехи. Моля, не носете бижута, скъпоценности и големи суми пари с Вас. Ще имате нужда само от малка сума пари за лични нужди. Болничното заведение не може да поеме отговорност за липса на бижута и пари в брой, които пациентите държат лично при себе си.