Отделението за вътрешни болести на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” в Монтана е ремонтирано и преоборудвано. Инвестицията е в размер на... Отделението за вътрешни болести на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” в Монтана е ремонтирано и преоборудвано. “Инвестицията е в размер на 200 000 лева и е отделена от бюджета на болницата. Ремонтът е завършен за близо два месеца”, обясни управителят на областната болница д-р Цветан Тодоров. По традиция откриването стана с тържествен водосвет, извършен от отец Николай.
“22 са леглата в отделението, а за година от там преминават средно между 1200 и 1500 пациенти”, съобщи началникът д-р Жасмина Стоянова. Вътрешното отделение е едно от първите, сформирани още при изграждането на болницата. То е открито през далечната 1969 година и от тогава не е ремонтирано. Сега са подменени леглата, част от медицинското оборудване, дограмата, освежени са стаите, коридорите и кабинетите на докторите и сестрите. До всяко легло има достъп на кислород. Изграден е и интензивен сектор, кабинет за обучение на хора, болни от диабет, ендоскопски кабинет, монтирана е и нова алармена система, с която болните известяват за проблеми от леглата си.
„2011 година беше много добра за областната болница. Завършихме проекта по енергийна ефективност, цялата сграда е санирана, топло е”, подчерта д-р Тодоров.
Бюджетът за миналата година на областната болница в Монтана от здравната каза е бил 10,5 милиона лева, каза още д-р Тодоров.

Отделението за вътрешни болести на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” в Монтана е ремонтирано и преоборудвано.Отделението за вътрешни болести на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” в Монтана е ремонтирано и преоборудвано. “Инвестицията е в размер на

« Назад